Det var Annandag jul 2016 och jag låg i sängen och försökte sova när den första idén kom smygande. Sedan fortsatte det att poppa upp idéer. Jag försökte slappna av och ville verkligen stänga av hjärnan och sluta tänka. Men det gick bara inte att stoppa den där planen som tog form…

Sista gången jag kollade på klockan den där natten visade den 03:35 och strax därefter somnade jag äntligen. Ungefär två timmar senare drog min mans alarm igång. Han går alltid upp före mig och jag brukar sova vidare och snooza någon halvtimme eller två. Men inte den här morgonen. Jag var klarvaken direkt och sade ivrigt:
– Vet du?! Jag har fått världens bästa idé! Jag ska börja blogga – om GOLF!
– Eeeeh, jaha… Varför det?

Ja, varför det? Det kanske man kan fråga sig. Men nu när jag har vidareutvecklat idén och planen är ännu tydligare så undrar jag snarare: Varför har jag inte gjort det här tidigare?

Nu är det så att Golf Blogazine inte bara är en blogg, utan även ett online magazine med blandade reportage och intervjuer. Och här kommer de 6 anledningarna till varför jag drar igång det här:

 

 

1. Jag vill förena nytta med nöje

Jag har alltid gillat att skriva och i hela mitt vuxna liv har jag jobbat med information, kommunikation och reklam. Jag var anställd på en tidning i många år och sedan 2005 driver jag reklambyrå. Största delen av min fritid ägnar jag åt att spela golf och jag älskar det verkligen. Nu tänker jag kombinera det jag gör på jobbet med det jag helst gör på fritiden. Jag ser fram emot att göra min hobby till en del av mitt jobb helt enkelt.

 

2. Bloggar är givande

Jag tycker själv det är kul att läsa bloggar och de kan handla om allt mellan himmel och jord. Om man till exempel ska ut och resa och man googlar resmålet kommer det alltid upp officiell information direkt från resebolagen, hotellen eller golfklubbarna. Absolut inget fel på det. Det är oftast både informativt och bra, men det är ju som grädde på moset om man också lyckas hitta någon ”vanlig människa” som bloggat från en resa och tagit egna bilder. Visst känns det mer på riktigt då? Det är guld värt att få höra om personliga erfarenheter, roliga detaljer och värdefulla tips som man kan ha glädje av på sin egen resa.

 

 

3. Golf tilltalar många människor

Golf Blogazines målgrupp är bred. Golfen är ganska unik eftersom det är en idrott och fritidssysselsättning som har utövare i blandade åldrar på olika nivårer. Min hemmaklubb Kalmar GK har drygt 2 600 medlemmar och enligt Svenska Golfförbundets senaste medlemsstatistik är vi totalt 486 631 aktiva golfare i hela landet – nästan en halv miljon! Det är nästan 5 % av befolkningen. Sedan finns det ju massor av golfälskare i andra länder också. Vi får väl se när jag får tid att skriva inläggen på engelska också. He he…

 

4. Brett ämne med mycket att skriva om

Har jag något att skriva om då? Ja, massor! Jag är förstås inte så kunnig att man kan förvänta sig några experttips från mig, det är inte meningen heller. Jag vill skildra golfen från en ganska vanlig medelgolfares perspektiv. Jag tänker skriva om golf i vardagen, tävlingar, golfträning, juniorgolf, golfutrustning, golfbanor, golfkläder, intressanta golfprofiler och så förstås golfresor. Nu i början kommer jag skriva lite om några av de resor jag redan har gjort. Förhoppningsvis blir det många fler golfresor framöver.

 


5. Det är dags att satsa digitalt

Medievärlden förstärker sina digitala satsningar och content marketing blir mer och mer vanligt. Content marketing kan beskrivas som redaktionellt innehåll som ökar förtroendet för ett varumärke. Bloggar och sociala medier tar en stor plats i våra liv både privat och professionellt. Allt fler företag inser vikten och nödvändigheten av att synas i digitala kanaler. Det gäller så klart även för mig och mitt företag.
Ordet influerare var en av nykomlingarna i Svenska Akademiens Ordlista 2016. Influerare, eller den engelska benämingen ”influencer”, syftar ofta på bloggare och andra ambassadörer som samarbetar med olika varumärken och företag. Jag kommer driva projektet med Golf Blogazine som en del av mitt företag och därför också se det som ett jobb – ett väldigt roligt jobb!

 

6. En dagbok och ett fotoalbum

Golf Blogazine blir också som en dagbok och ett fotoalbum för familjen och andra nära och kära. Visst är det kul att kolla tillbaka på bilder från resor och annat skoj man har gjort? Upplevelser och minnen kan man ju leva länge på. Ibland tänker jag på hur det skulle bli om man råkar skada sig eller av någon annan anledning inte längre kan spela golf. När min man opererades för diskbråck förra vintern blev vi påminda om hur sårbar man är. Då kände jag stor tacksamhet för allt roligt vi redan har haft med golfen och de resor vi har gjort. Jag var också glad för att jag har tagit ganska mycket bilder genom åren. Jag gillar helt enkelt att dokumentera det jag upplever i både text, bild och film.

Japp, på den vägen är det. Nu vill jag att du ska känna dig varmt välkommen hit. En närmare presentation av mig hittar du under OM MIG. Och under PR & POLICY kan du läsa om hur jag tänker kring olika samarbeten.

Jag erkänner att det är med lite skräckblandad förtjusning som jag ger mig in i det här.
Men… nu kör jag. Hoppas du vill hänga med!