Oj, vilken stress det blev när vi skulle spela på Pula Golf Resort i söndags! Vi gick som vanligt ner och bad receptionen ringa efter en taxi lite mer än en timme före vår starttid. Sedan gick vi ut och ställde oss för att vänta utanför. Vi väntade och väntade…

Golfresa Mallorca Pula Golf

Efter ungefär en kvart kom det ut en annan hotellgäst och sade att tjejen i receptionen hade bett honom säga till oss att det var problem att få tag i taxi. Vi gick in och fick veta att taxis telefonsystem tydligen hade brakat ihop. Hon sade att vi fick till närmaste taxistation, den låg tydligen ”inte så långt bort”.

Bara att lyfta upp bagen på ryggen och börja traska i ruskigt rask takt. Nu var det bara någon halvtimme kvar tills vi skulle pegga upp och slå ut!

Plötsligt fick en av oss syn på en taxibil och började vifta med armarna och rusade fram till den. Men det var ingen taxi – det var en polisbil! 🙂

Det enda de spanska poliserna orkade hjälpa oss med var att peka åt vilket håll vi skulle gå. Eftersom tiden började bli väldigt knapp lämnade Ulle sin bag där vi stod och började springa för att hitta till taxistationen snabbare. Efter en stunds språngmarsch rusade hon in på ett hotell där de först trodde att hon behövde hjärtstartare eller liknande, men när hon hade flåsat färdigt kunde de i alla fall guida henne rätt.

Under tiden ringde vi andra till golfbanan och frågade om vi kunde byta tid eftersom vi förmodligen skulle bli sena. ”Ingen fara, ni hinner nog. Det tar inte så lång tid att köra hit.”

Äntligen dök Ulle upp i en taxi som kunde plocka upp oss andra. När vi väl var framme på Pula Golf Resort med andan i halsen fick vi checka in och betala greenfee i rasande fart. Vi haffade varsin vagn och småsprang förbi driving rangen och kom till första tee fyra minuter före vår starttid!

Golfresa Mallorca Pula Golf
Caroline Möllesand Pula Golf Mallorca

Bra spel på Pula Golf…

Den där stressiga starten och obefintliga uppvärmningen borde inte ha varit optimal för golfen, men konstigt nog verkade det funka bra för mig. Den här dagen stämde äntligen spelet!

Jag fick sånt där skönt flow… Du vet när bollen går ens väg helt enkelt. Inspelen landade oftare på green på rätt antal slag och när jag behövde chippa lade sig bollen nära flaggan och jag kunde sätta en del enputtar. Helt perfekt var det ju förstås inte, för mina järnslag får jag fortfarande inte riktigt till som jag vill. Men trots några bunkerbesök, en trist socket och andra småmissar här och där kunde jag skrapa ihop 35 goa poäng. Sköööönt… 🙂

Golfresa Mallorca Pula Golf
Golfresa Mallorca Pula Golf
Caroline Möllesand Pula Golf Mallorca
Golfresa Mallorca Pula Golf
Pula öppnades 1995 men ritades senare om av José Maria Olazábal och efter ombyggnaden 2006 har flera Europatourtävlingar hållits här.

När man lyckas få en bra score på en golfbana brukar man ju också gilla den, eller hur? Jag tyckte verkligen om den här banan. Det var roliga, vackra och omväxlande hål med en hel del vattenhinder. En del hål var ganska kuperade men den kändes ändå relativt kort och enkel att gå. Eller så kanske det är jag som har fått upp flåset efter allt gående den här veckan. Ha ha…

Vår sista dag på Mallorca spelade vi också på Pula Golf. Kul att spela samma bana en gång till. Men det är ju både fascinerande och frustrerande när man spelar somliga hål bättre än dagen innan medan man på andra ställen strular till det med vattenbesök och out of bounds istället för att göra enkla par.


Golfresa Mallorca Pula Golf
Golfresa Mallorca Pula Golf
Golfresa Mallorca Pula Golf
Golfresa Mallorca Pula Golf

Golfresa Mallorca Pula Golf Resort

Anläggningens restaurang var riktigt mysig och de serverade den klart bästa spaghettin och Manchegon jag ätit den här veckan. Så efter måndagsrundan stannade vi kvar på Pula för att äta vår sista Mallorca-middag för den här gången.

Efter maten, när vi skulle bege oss tillbaka till hotellet, hade den kyliga vinden lagt sig och de mörka molnen försvunnit. Solen värmde så gott att vi ångrade oss och stannade ytterligare en stund på uteserveringen. Skönt när man har tid att vara flexibel!

Uteserveringen på Pula Golf Mallorca

Golfresa Mallorca Pula Golf Resort  Golfresa Mallorca Pula Golf Resort
Här hittar du Del 1 av Golfresan till Mallorca >>

Här hittar du Del 2 av Golfresan till Mallorca >>