Jo, det är sant. Vi har blivit med husbil! Klart att det känns lite galet eftersom vi är totalt nybörjare på det här. Ingen av oss har erfarenhet av varken husvagn, husbil eller campingliv. Men vi tror ändå att det kommer passa oss perfekt att kombinera golfen med husbil!

Jag skrev ju igår att det var fullt upp förra veckan… Efter att jag kom hem från resan hade vi nämligen bara två dagar på oss att fixa allt vi behövde för vår premiärtur med nya husbilen. Det skulle införskaffas allt från täcken och kuddar till husgeråd och andra förnödenheter. Men det löste sig fint!

Glen i husbilen
Det var i påskas vi började fundera lite mer på det här med husbil. Jag beskrev våra funderingar i ett blogginlägg den 16 april >>

Vi har skaffat husbil!

Efter jag skrev det inlägget så råkade vi ta en titt i en husbil av märket Knaus som stod hos Sehammars här i Kalmar. Oj, oj… Den föll vi verkligen för och det kändes som om den var helt rätt för oss. Vi gillade både kvalitén, planlösningen och inredningen. Känslan vi fick var att antingen skulle det vara den eller ingen alls.

Det var ändå inte ett lätt beslut att ta. Det var en hel del velande fram och tillbaka…
Ja. Nej. Kanske. Vet inte. Nej. Jo. Nja.

Till slut vägde fördelarna över och vi slog till. Niklas på Sehammars har varit fantastisk och han gjorde allt han kunde för att leverera husbilen med kort varsel så att vi kunde ge oss iväg med den redan i fredags.

Caorline och Glen i husbilen
Vi skulle nämligen åka till Katrineholm där sonen var med på golflägret Supercamp. Han bodde med ett 60-tal andra ungdomar på en skola där de sov på luftmadrasser. Perfekt tillfälle för Glen och mig att inviga husbilen själva och lära oss hur allt fungerar. Det är ju en del att sätta sig in i som nybörjare; elsladdar, gasol, gråvatten, fast tank, stödben, lastsäkring och så vidare.

Till Katrineholm med husbil

Jag var supernervös innan vi skulle åka iväg, dels för hur körningen skulle gå men också för hur allt skulle funka på plats. Nu var det inte jag som körde och jag hade förstås fullt förtroende för Glen. Det var ganska blåsigt men husbilen låg fint på vägen i alla fall.

Ringarum var det perfekta stället för oss att stanna och äta lunch på. Där var det gott om svängrum och lätt att parkera.

Nästa lilla orosmoment var hur det trångt det skulle vara på uppställningsplatsen. Vi hade nämligen bokat plats på Katrineholms Golfklubb och hade ingen aning om hur det såg ut där. När vi kom dit hade vi turen att det bara var en husvagn på plats. Det gick hur smidigt som helst att parkera intill en elstolpe. Puuh, så skönt att vara framme!

Ställplats för husbilar på Katrineholms GK
Katrineholms Golfklubb
Ställplatsen för husbilar och husvagnar på Katrineholms GK är jättefin. Den ligger precis intill 15:e tee och på pitchavstånd från det mysiga klubbhusområdet. Restaurang, shop, omklädningsrum, kiosk och bagbod är inrymda i olika byggnader på den sörmländska idyllen Jättorps gård.

Det kostar 100 kronor per natt att stå där och förutom att man har tillgång till el så får man också nyckel till omklädningsrummen med toaletter och fräscha duschar. Superbra – rekommenderas verkligen!

Katrineholms Golfklubb med husbil
Katrineholms Golfklubb med husbil

Omklädningsrum med dusch

Katrineholms Golfklubb med husbil

Vår premiär med husbil får mer än godkänt:

+ Man sitter bekvämt och har fantastisk sikt genom det stora panoramafönstret.

+ Fin ställplats på Katrineholms GK.

+ Bra golfbana (skriver mer om den i separat inlägg).

+ Jättefint väder vid ankomst: 22 grader och vi fick användning för utemöblerna direkt!

+ Trevliga grannar från Färjestaden vars dotter var med på samma läger som Domino.

+ Vi sov supergott. Vaknade inte förrän klockan 8 på lördagsmorgonen. När hände det sist?

+ Mysigt att äta både frukost och kvällsmat i husbilen.

+ Stort lastutrymme där vi lätt fick plats med fyra golfbagar, två golfvagnar, grill och utemöbler. Ändå var det inte fullt!

Katrineholms Golfklubb med husbilDomino och kompisen Adam som också skulle på Supercamp i Katrineholm.

Katrineholms Golfklubb med husbil
Det känns verkligen som om det här med husbil och golf är en bra kombination. Den största anledningen är att det blir smidigt när Domino ska iväg på golftävlingar. På Skandia Tour är det ofta med kort varsel man får reda på vilken tävling man kommer med på. Därmed slipper vi preliminärboka hotellrum och kan istället bo i husbilen nära golfbanan.

Nu tror jag bestämt att jag behöver övningsköra lite också, he he… Man får köra husbilen på vanligt B-körkort som är taget före 1996. Att köra rakt fram är förstås inga större problem, men jag bör nog träna lite på det där med att svänga och backa där det är begränsad framkomlighet.

Katrineholms Golfklubb med husbil
Redan nu till helgen är det dags för nästa tur med husbilen. Då är det Skandia Tour Future på Isabergs GK och uppställningsplatsen är bokad.

PS. Stort tack till Daniel, Ove och ni andra som har varit både moraliskt och tekniskt stöd för oss! 🙂

– – – – – – – – – – – – – – – – – –

För att inte missa kommande inlägg och golfreportage:
Klicka här och följ Golf Blogazine på Facebook >>