Domino och ett 60-tal andra golfungdomar var på Supercamp i Katrineholm i helgen som gick. Supercamp är ett läger som arrangeras av Svenska Golfförbundet och innehållet är framtaget och genomförs i samarbete med landslaget.

Supercamp Katrineholm
Lägret började med samling fredag eftermiddag kl. 16 och höll på till söndag eftermiddag kl. 15. Det var intensiva dagar och kvällar som innehöll närspel, sving, fysträning, puttning, spel på banan samt föreläsningar och lite teori kring tävlingssäsongens mentala aspekter.

De bodde på Duveholmsgymnasiet där de sov på luftmadrasser och frukosten serverades redan kl. 06:30. Sedan transporterades de med bussar till Katrineholms Golfklubb där de tillbringade största delen av dagarna. De såg dock alltid pigga och glada ut när vi såg dem!

Smålandsgänget som var där känner varandra från träffarna med Breddelit och var i samma grupp även under lägret. Tryggt och jätteroligt att hänga med de man redan känner, men jag råkade höra från några av de mest sociala killarna att de gärna hade blandats upp med deltagare från de andra landskapen för att lära känna ännu fler golfkompisar. Det är faktiskt så att man blir lite avundsjuk på allt roligt de får vara med om!

Supercamp Katrineholm
Värdegrunden på Supercamp

Som förälder blir man också extra glad när man ser vad golfen i allmänhet, och sådana här läger i synnerhet, bidrar till genom den värdegrund som de har. Så här stod det i inbjudan:

På lägret gäller landslagets värderingar…
Glädje: Positiv attityd, positivt språk
Hälsa: Äta bra, dricka bra och sova bra
Ansvar: Du har ansvaret för att genomföra ovanstående
Ärlighet: Stå för det du gör och var ärlig mot dig själv och andra

Ett 60-tal golfjuniorer deltog alltså på Region Mitt-lägret och de kom från Småland, Stockholm , Södermanland, Östergötland och Örebro. Här är alla ledarna som var med på lägret:

Ansvarig ledare: Lars Vangdal , Elit- och Spelarutveckling SGF

Landslagscoach: Markus Otternäs, Swedish Golf Team

Fys/Sjukgymnast: Kristian Söderström, Fystränare

Campcoacher:
Petter Ederö, PGA-tränare Landeryd GK/NIU-Lnkp.
Martin Sterner, PGA-tränare Örebro Golf/NIU-Örebro.
Daniel Rehncrona, PGA-tränare Jönköpings GK/NIU-Jpk.
Fredrik Erikson, PGA-tränare Nybro GK
Johan Tärnström, PGA-tränare Åda GCC
Ronnie Andersson, PGA-tränare & RIG Uppsala
Lisa Westman, Elit-och Spelarutveckling SGF

RIG = tränare på Riksidrottsgymnasiet
NIU = tränare på Nationell Idrottsutbildning

Supercamp Katrineholm

Ett läger som Supercamp är en fantastisk möjlighet till ny kunskap och nya insikter. Dessutom ger det ju ungdomarna värdefulla erfarenheter som de har nytta av på alla möjliga plan. Och även om det förstås är hårt jobb och en hel del allvar så är det underbart att höra och se hur roligt de har tillsammans.

Stort tack till ALLA inblandade som gjorde helgen så bra för juniorerna!

Vi föräldrar som var med i Katrineholm hade också en toppenhelg. Jag skriver mer om det i ett separat inlägg snart! (Här hittar du det! >>)