Ja, Glen och jag fick ju roa oss på egen hand i Katrineholm när sonen var på Supercamp förra helgen. Det var inte ett dugg svårt eftersom vi bodde precis vid golfbanan på Katrineholms GK med husbilen.

Katrineholms Golfklubb

Redan på fredagseftermiddagen när vi kom dit anade vi att banan var i bra skick.
Av det lilla vi såg från klubbhusområdet verkade anläggningen vara pedantskött. Jämna och fina bunkerkanter, perfekt beskurna träd, prydliga grusgångar och en välskött övningsgreen intill uteserveringen.

Katrineholms GK
Katrineholms Golfklubb

Om du har hört talas om Katrineholms Golfklubb kanske du också vet att det är världsstjärnan Robert Karlssons hemmaklubb. Vi spelade Gamla Banan som är en 18-hålsbana men de har också en 9-hålsbana som kallas för Nya Slingan.

Banan står också som värdbana till European Challenge Tourtävlingen ”Swedish Challenge, hosted by Robert Karlsson”. I år går den 27-30 juli.

Katrineholms Golfklubb Robert Karlsson

På lördag förmiddag hade vi starttid vid 11-tiden. Vi hamnade ihop med en trevlig medlem och hans 10-åriga son Linus. Det var perfekt att få lite tips om spellinjer inför varje hål. Dessutom kunde han peka ut Robert Karlssons föräldrahem som ligger intill 4:ans fairway.

Robert Karlssons föräldrahem vid Katrineholms Golfklubb

Och bara en bit därifrån, mellan hål 5 och 6 ligger ”Roberts green” där han som ung och ambitiös junior tillbringat många träningstimmar.

Robert Karlssons Green

Vi blev så imponerade av vår lilla spelkamrat Linus som hade 35 i hcp. Han började spela förra året och hade en så otroligt lugn och fin sving. Han fixade ren och fin bollträff vid nästan varje slag. Jag försökte säga till honom att han skulle satsa på golfen istället för fotboll. Snacka om talang!

Linus på Katrineholms GK
Och kolla in vilken smart lösning de hade gjort på hans golfvagn: Bagen som var lite för liten för vagnen kom upp i rätt höjd tack vare en fasttejpad fotboll! 🙂

Golfvagn för junior

Vi gillade banan jättemycket! Den var så trevlig att jag gärna hade haft den som min hemmaklubb. Lite för långt från Kalmar då förstås. 🙂

Banan hade lite skiftande karaktär. De första 9 hålen spelas där det är öppet och några hål ligger väldigt vackert precis intill vattnet.

Glen på Katrineholms GK

Katrineholms Golfklubb
Katrineholms GK
Sedan beger man sig in bland träden för att spela hål 10-14 i härlig skogsmiljö. Från hål 15 och framåt kommer man åter igen ut på de öppna vidderna där det också är störst höjdskillnader på banan.

Katrineholms GK hål 10
Katrineholms GK hål 13

En hamburgertallrik och en runda till!

Efter rundan, som var färdigspelad strax efter klockan 15, tog vi varsin hamburgertallrik i restaurangen. Sedan insåg vi att kvällen kändes ganska lång. Vi hade ju ingen tid att passa, så vad skulle vi göra nu? Jo, vi gick in i shopen och bokade in oss för en runda till!

Caroline Möllesand på Katrineholms GK

Vi hade nog egentligen tänkt nöja oss med att spela 9 eller 11 hål till, men jag råkade ha så bra score att jag gärna ville fortsätta. Så det blev hela 36 hål spelade den dagen. Sedan var vi förstås rejält trötta och möra, men så himla skönt det var att bara ha några få steg hem till husbilen.

Vi fixade fram lite godsaker från kylskåpet och hällde upp varsitt glas vin och njöt ordentligt av vårt nya husbilsliv. Ha ha…

På söndagen spelade vi ”bara” 18 hål. Då spelade vi ihop med Bosse, Adam och deras caddie Carina som var våra husvagnsgrannar den här helgen. De bor i Färjestaden på Öland och hade sin dotter Anna på samma läger som Domino. Jätteroligt att lära känna varandra bättre!

Caroline på Katrineholms Golfklubb

Spelmässigt var jag riktigt nöjd med mina tre rundor i Katrineholm. Det kändes att jag hade något bra på gång och resultaten blev 30 + 35 + 32 poäng. Det var helt enkelt en bra uppladdning inför min sänkningsrunda som kom i onsdags!

Så… Om du inte redan har spelat på Katrineholms GK så tycker jag absolut du ska skriva upp den på din ”vill-spela-lista”!