Då har vi varit ute på en liten golfresa med husbilen igen. Det var dags för första omgången av Skandia Tour igår söndag. Domino kom med på Skandia Tour Future på Isaberg och det är den nivån som tidigare kallades Regional.

Skandia Tour Future på Isaberg

Helgen började förresten med att jag i fredags kväll blev uppringd av en journalist på Aftonbladet. Han skulle skriva ett reportage om att det är så populärt att köpa husbil. Han hade hittat mitt inlägg här på Golf Blogazine om att vi har köpt husbil och ville göra en intervju.

Så i lördags kom reportaget i pappersversionen av Aftonbladet. Det handlar om ett annat par och oss. Rubriken ”De bytte sin lya…” syftar förstås inte på oss utan på paret från Skåne. 🙂

Husbilsreportage i Aftonbladet

Och idag hamnade reportaget även på Aftonbladets webbsida – här >>
Hi hi, stackars Glen. Inte riktigt den uppståndelsen han hade tänkt sig när vi köpte husbil! 🙂

Reportage på aftonbladet.se

Avfärd mot Isaberg!

Vi lämnade Kalmar vid 8-tiden i lördags morse. I Värnamo bytte vi chaufför och det var dags för mig att köra husbilen för första gången! Den känns helt klart ganska stor att köra, och det gäller att ta ut svängarna ordentligt.

Caroline kör husbilen

På de stora vägarna var det inte alls så svårt. Men när vi svängde in på den mindre och ganska smala vägen som leder mot golfklubben i Isaberg fick jag lite mer puls. Särskilt när vi fick möte! Ha ha, Glen som satt bredvid var nog också lite nervös när jag kom lite för nära vägrenen, men det klarade sig fint utan missöden.

Jag hade bestämt mig för att jag ville köra ända fram till ställplatsen för det är ju det som jag är mest nervös och osäker inför. Isaberg GK har en ganska stor och rymlig plats för husvagnar och husbilar, och det var redan 6-7 stycken på plats.

De andra hade liksom ställt sig längs med kanterna istället för in mot mitten, men det fanns en lucka som såg alldeles perfekt ut för oss. Istället för att backa in mot elstolpen var det bara till att börja försöka fickparkera med husbilen som är 8,82 meter lång. 🙂

Ställplats på Isaberg GK

Tycker nog det gick ganska bra faktiskt, men det var liiite stressande att ha publik. Efteråt konstaterade vi att jag nog kunde ha kommit någon meter närmare kanten, så Glen fick fixa den sista finjusteringen.

Efter att ha installerat oss, packat ur golfbagarna och ätit lunch i restaurangen var det dags för inspel. Det var Isabergs Västra bana som gällde. Domino var inbokad tillsammans med klubbkamraterna Joaquim och Jesper som också skulle tävla dagen efter, så Glen och jag spelade själva.

Caroline och Glen på Isaberg GK

Oj, vilken smal och kuperad bana Isabergs Västra är! Det är man ju inte riktigt van vid. Här gäller det att slå rakt och tänka taktiskt. Riktigt roligt faktiskt. Varken Glen eller jag stod för något sensationellt spel, men vi kämpade på i uppförsbackarna och blixtrade till ibland med några snygga par och varsin birdie.

Isaberg Golfklubb
Isaberg Golfklubb
Isaberg Golfklubb
Isaberg Golfklubb

Vi hade sett fram emot en kväll med grillning och långbord ihop med de andra golffamiljerna. Ett litet tag var det riktigt skönt att sitta ute, men när det väl var dags att äta kröp vi faktiskt in i värmen hos oss. Vi fick lätt plats fem personer vid bordet. Grannarna Johan och Kina kom in och åt ihop med oss eftersom deras barn fortfarande var iväg och tränade på övningsområdet.

Tävlingsdagen – Skandia Tour Future på Isaberg

Äntligen tävlingsdag! Det kändes perfekt att vakna i husbilen på tävlingsplatsen. Vi hade gott om tid att fixa fram frukost med kokta ägg, yoghurt och mackor. Sedan gjorde Domino och Glen sig i ordning och gick iväg till rangen för uppvärmning medan jag åkte på kökstjänsten.

Domino hade starttid 08:50 och började på hål 10. Han gick ihop med en kille från Ulricehamn och en hemmaspelare från Isaberg, jättetrevliga killar båda två. Det är klart att det alltid är lite pirrigt på första tee, men Domino såg väldigt lugn ut och han säger nu efteråt att han inte kände sig nervös alls. Skönt… Tror att det hjälpte att han kvällen innan hade stått en extra stund på rangen och då kommit underfund med och rättat till något som inte hade stämt under inspelsrundan.

Skandia Tour Future på Isaberg

Domino inledde med par, par, birdie, birdie… Jisses! Och efter de första 9 hålen låg han ett under par! Inte alls något vi hade förväntat oss. Visst är han duktig, men hans hcp var 6,6 före tävlingen. På Skandia Tour spelar dock inte handicap någon roll, det är scratch som gäller. Och alla golfare vet ju hur svårt det kan vara att hålla ihop spelet – särskilt på tävling.

Inför sista hålet låg han på +4 och det var verkligen en kanonscore för att vara Domino. Men så plötsligt kom ett missat utslag. En markrullare som blev väldigt kort. Sedan gick andraslaget out of bounds. Stackars Domino gick därifrån med en trippel! Det blev alltså 7 slag på ett relativt enkelt par 4. Totalscoren blev därmed +7 första varvet och det var klart att han var besviken över den snöpliga avslutningen.

Skandia Tour Future på Isaberg

Men, men… Vi fick peppa så gott vi kunde och försökte få honom att inse hur bra resten av spelet var. Han hade en timmes paus då han hann med att äta lasagne, träna lite puttning och ladda om mentalt inför nästa 18-hålsrunda.

Han fortsatte spela bra och stabilt även det här varvet, men missade tyvärr en del puttar som var rysligt nära att gå i. Slutresultatet för den ronden blev 10 par och 8 bogeys, alltså +8. Han var själv lättad över att han lyckades undvika dubbelbogey eller sämre.

Skandia Tour Future på Isaberg
Totalscoren på +15 räckte till delad 18:e plats. På den här nivån är de flesta spelarna riktigt duktiga och av de 52 spelare som fullföljde tävlingen hade 46 av dem lägre handicap än Domino. Så hans placering får man väl säga är riktigt bra. Rundorna motsvarade 37 respektive 35 poäng, så han blev ännu gladare när han insåg att han fick en sänkning till 6,4 i hcp.

Men mitt i all glädje över Dominos prestation lider jag verkligen med alla de som inte är nöjda med sin insats i golftävlingen. Det är ju så små marginaler och antalet slag springer snabbt iväg om man hamnar i trubbel. Och man behöver ju faktiskt inte ens hamna i svårigheter. Ibland räcker det med att till exempel puttningen eller chippningen inte stämmer för att det ska bli svårt att få en bra score.

Jag hoppas de ändå kan ta med sig något bra och att de kunnat ha lite roligt också, utan att fokusera för mycket på score eller placering. Men visst är detta en svår del av golfen? Att hantera motgångar eller besvikelse över att man inte lever upp till sina egna förväntningar…

Summering av helgen:
• Superkul att tävlingssäsongen på Skandia Tour är igång!

• Vi trivs med husbilslivet och är glada över att även Domino sov riktigt gott i sin säng som man fäller ner över förarplatsen.

Sovplatsen framtill i husbilen

Nu längtar vi tills nästa gång vi får ge oss iväg… Lite oklart när det blir dock. Ha det fint!