I lördags spelade vi årets första omgång av seriespelet i Smålandsserien. Det är en extra rolig golftävling eftersom man spelar i lag! D30 div. 1 spelade på Glasrikets GK utanför Växjö.

Kalmar GK D30-lagetJag, Marie, Maria och Ulle.

Beteckningen D30 betyder att laget på fyra personer är mellan 30 och 50 år. (Jo, man kan vara äldre också, men nästa klass uppåt heter D50.) Kalmar Golfklubb representerades den här dagen av Maria Ringdahl, Marie Kolberg, Ulrica Persson och mig. När vi kom fram strax efter kl. 8 på morgonen var temperaturen bara 8 grader! Brrr… i juni?! När vi skulle slå ut kl. 9:20 hade det i alla fall stigit till nästan 10 grader.

10 grader i juni
Seriespel på Glasrikets GK
Glasrikets GK

Först spelade vi 9 hål Foursome. Superkul tycker jag och Marie som har spelat ganska många foursometävlingar ihop vid det här laget. För dig som inte har koll på vad Foursome är så innebär det att två personer slår vartannat slag.

Caroline Möllesand och Marie Kolberg Foursome

För det första har Marie och jag ganska lika spelstil och slår ungefär lika långt. Därmed känns  det nästan som om man spelar sitt eget spel. Dessutom känner vi oss trygga med varandra och har slutat (nästan i alla fall) med att be om ursäkt ifall vi misslyckas med något slag. För det är ju inte alls kul att sätta sin partner i klistret genom att lägga sig i en bunker eller ute i skogen. Men om vi råkar göra något sånt så skrattar vi mest åt det och litar på att den andra räddar oss ur situationen.

Vi har riktigt roligt ute på banan när vi snackar ihop oss om taktik, klubbval och puttlinjer. Det är så skönt att ha någon att resonera med och man känner sig säkrare i sina beslut och får mer självförtroende.

Spelet funkade riktigt bra för Marie och mig i lördags och vi lyckades med 38 slag vilket var 3 över par på de första nio hålen. Det blev dagens bästa Foursome-score, tjoho! 🙂

Det var faktiskt två andra lag som hade samma resultat, så för att få fram vem som räknas som vinnare tror jag att man räknar sista tre eller sista sex hålen. Vi fick i alla fall varsin greenfeebiljett som gäller på valfri bana i Småland. Superfint pris – tusen tack!

Vi hade jättetrevliga spelkamrater i bollen; Madeleine och Jenny från Nybro GK. Det är ju det som är så roligt med seriespel – att man lär känna tjejerna på grannklubbarna i Småland lite bättre.

Madeleine och Jenny från Nybro GK
Här är förresten två andra sköningar som jag känt i flera år nu – Susanne och Katharina från A6 GK i Jönköping:

Susanne Holmbom och Katarina Reimer

Lunch vid seriespel på Glasrikets GK

Efter lite lunch, snack, analyser och skratt i restaurangen var det dags att ge sig ut på 18 hål singelspel. Jag hamnade i en C-boll. Ja, vi som spelade ihop hette Carina, Catarina och Caroline. 🙂

Caroline, Catarina och Carina 18 hål singelCaroline, Catarina och Carina…

Catarina spelar för Jönköpings GK och Carina för Västerviks GK. Vi hade inte spelat ihop förut men fick till en skön och avslappnad stämning i bollen. Det är ju precis det man vill ha…

Ett roligt sammanträffande var att Carina och hennes man också har husbil! Jag berättade direkt att vi är nybörjare på husbilsfronten och behöver lära oss massor. Åh, så roligt det var att höra hur bra de trivs med husbilslivet och jag fick massor av tips på olika golfbanor där det är extra bra att vara med husbil.

Hur gick spelet då? Ni som känner mig väl vet att jag inte har lyckats bra alls de två föregående gångerna vi tävlat på Glasrikets GK. Det har hänt en massa konstiga saker som gjort att jag haft runt 100 slag. Aj aj aj… Uruselt alltså.

Den här gången inledde jag hål 1 med att lägga mig alldeles för nära en klippa där det var tjockt gräs och lite trångt att svinga, så nästa slag gick ner i vattnet. På hål 2 lade jag utslaget precis intill en stor sten och var tvungen att droppa. Då gällde det att hålla huvudet kallt och inte stressa upp sig över den dåliga starten utan bara nöta vidare.

Glasrikets GK hål 8Hål 8 på Glasrikets GK med vatten både framför och bakom green.

Jag lyckades faktiskt rädda upp både det och några skogsbesök med bland annat två birdies så jag slutade på 85 slag. Det tycker jag själv är godkänt på tävling för det motsvarade 32 poäng.

Men i seriespel spelar ju handicap ingen roll. Det är scratch och bruttoscorer som gäller. Men det är bara tre singelresultat som räknas så den sämsta scoren i varje lag räknas bort. Känns tryggt ibland när man är den som råkar risa. Maria i vårt lag hade förresten näst bästa singelscore av alla med 77 slag – bravo! 🙂

Så här ser den totala ställningen ut efter första omgången – grattis till de grymma Växjötjejerna som leder!

Resultat D30 Glasrikets GK 2017

Kalmars lag siktar förstås på att klättra från tredjeplatsen ända upp i topp när andra och sista omgången spelas på hemmaplan den 10 september. Tycker nog att det är vår tur att vinna serien det här året, ha ha…

Kalmar GK:s D30-lag 2017Jodå, under alla jackor hade vi tjusiga lagtröjor!

Tävlingen var mycket bra arrangerad av Glasrikets Golfklubb som hade en bana i fint skick, trevlig personal, snabb resultaträkning och god mat. Stort tack för en toppendag!

Dessutom har de humor… för i damernas omklädningsrum hänger den här tavlan!

Rolig tavla