Det är klart att det alltid är roligt och spännande med nya hus… Men att Kalmar Golfklubbs nya klubbhus skulle bli SÅ HÄR SNYGGT hade jag aldrig kunnat drömma om! 🙂 Snacka om att överträffa förväntningarna…

Kalmar Golfklubbs nya klubbhus
Kalmar Golfklubbs nya klubbhus
Det var smygöppning i fredags kväll med lite mingel och modevisning samt nyöppning av shoppen som också har flyttat in i det nya klubbhuset. Det var många förväntansfulla som köade för att komma in och äntligen få se huset invändigt.

Kalmar GK Nytt klubbhus
Kalmar Golfklubbs nya klubbhus
Mingel i nya klubbhuset

Mingel i nya klubbhuset

WOW – vilket ställe!!! Så kände åtminstone jag när jag kom in och fick se det snygga golvet, alla de olika sittgrupperna och den öppna spisen i den stora loungen. Möblerna är supersnygga och det mesta går i grå, beige och bruna toner. Det är högt i tak med stor rymd men upplevs ändå inte bullrigt. Toaletterna och omklädningsrummen är jättefina med svart stengolv.

Kalmar GK:s nya klubbhus
Kalmar GK:s nya klubbhus
Kalmar GK:s nya klubbhus

Restaurang & Café Värsnäs är det nya namnet på restaurangen som fortfarande drivs av Patrik och Git med familj. Härligt stora ytor att sitta på och här kommer det nog hållas många stora fester framöver. Det är så trevligt att man har blandat olika bord – runda, rektangulära, låga och höga. Stolarna är både snygga och bekväma. Och maten är förstås lika god som vanligt!

Restaurang & Café Värsnäs på Kalmar GK
Restaurang & Café Värsnäs på Kalmar GK
Restaurang & Café Värsnäs på Kalmar GK
Utsikten från Kalmar Golfklubbs nya klubbhus

Men kanske det bästa av allt… UTSIKTEN! Ja, jag säger faktiskt wow igen!
– Åt ena hållet ser man ut mot 18:e green på Nya Banan och 1:ans green på Gamla Banan:

Kalmar Golfklubbs nya klubbhus
– Åt andra hållet ser man Gamla Banans 18:e hål och 10:ans tee:

Kalmar Golfklubbs nya klubbhus
– Och tittar man rakt ut åt öster så har man den stora terrassen i två plan samt utsikt över övningsgreenerna och 1:ans tee på Gamla Banan med Värsnäsviken och Kalmarsund i bakgrunden:

Kalmar Golfklubbs nya klubbhus

I lördags var det så dags för den officiella invigningsceremonin med bandklippning och show av Joakim Haeggman. Eftersom jag var och tävlade på Glasrikets GK kunde jag tyvärr inte vara med då. Men jag åkte direkt från golftävlingen till klubben för att vara med på middagen med grillbuffé på lördagkvällen.

Jag kom någon halvtimme efter att det hade börjat men hann ändå slinka in i det nya tjusiga omklädningsrummet för att ta en snabbdusch och byta om. Det blev en riktigt trevlig tillställning och det kändes roligt att vara med på premiären.

Kvällen avslutades med en rolig ”shoot out” där den som ville kunde vara med och tävla om att komma närmast hål från vit tee på hål 1 med en damdriver. Spännande värre och alla blev ivrigt påhejade av publiken. Det slogs många spektakulära slag, men den som vann överlägset var Thomas Söderberg – han var nämligen den enda som ens lyckades träffa green! Ha ha…

Shoot out Kalmar Golfklubb
Ni må tro att vi medlemmar är överlyckliga och stolta över vårt fina klubbhus! Har du inte redan varit här så tycker jag verkligen du ska försöka uppleva det på plats… 🙂

•  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •  •

Vill du se när kommande blogginlägg och golfreportage publiceras?
Klicka här och följ Golf Blogazine på Facebook!