I söndags var det jubileumstävling på Kalmar Golfklubb med en spännande spelform som inte så många hade spelat förut… Fast du kanske känner igen den?

Förutom att det nya klubbhuset invigdes i helgen, (inlägg med bilder från klubbhuset finns här >>) så firades också Kalmar Golfklubbs 70-årsjubileum. Inte illa! Så det var alltså 70-årsfirandet som var anledningen till den här jubileumstävlingen.

Jubileumstävling Kalmar GKRegelgenomgång med vår klubbchef Mårten Olander…

Golftävlingen spelades i 4-mannalag och spelformen var ”modifierad bästboll/sämstboll”, poängbogey:

• På alla par 4 räknades lagets två bästa scorer.

• På alla par 3 och par 5 räknades den bästa och den sämsta scoren i laget.

Det var en rolig liten twist! Vi tjejer som spelade i D30-laget i Växjö på lördagen bildade lag även den här dagen: jag, Ulle, Maria och Marie.

Caroline Möllesand, Maria Ringdahl, Ulrica Persson och Marie Kolberg

Nu stod vi tyvärr inte för några sensationella scorer, förutom Marie som hade 36 poäng på egen hand. Jag lyckades tyvärr bidra med några streck när vi var tvungna att räkna den sämsta scoren. Sorry! 🙂

Jubileumstävling Kalmar Golfklubb

Som ni kanske förstår blev det här ganska utslagsgivande i och med att man inte kunde förlita sig på att någon kunde dra hela lasset själv, som i vanlig scramble till exempel. Alla verkade tycka att spelformen var både bra och rolig.

Vi skrapade i alla fall ihop 73 poäng. Vet faktiskt inte riktigt hur vi blev placerade på det men jag gissar på någonstans i mitten. Vinnande laget hade 84 poäng och jag hörde att några hade 60 poäng.

Efter golfen ingick det brunch i restaurangen i väntan på prisutdelningen.

Brunch på Kalmar Golfklubb

Jag tror definitivt att vi kommer använda oss av den här spelformen när man är ett gäng som ska spela ihop. Blir ju en kul lagtävling samtidigt som alla ändå får spela sitt eget spel och får en individuell score.

Nämnas bör kanske att spelformen inte kunde hanteras i GIT-systemet, så Mårten och Conny fick räkna ut allt manuellt efteråt. Men det klarade de ju galant.

Tack Kalmar Golfklubb för en superbra arrangerad invignings- och jubileumshelg!