Ja, då har vi varit iväg på tävlingshelg igen – omgång två av Skandia Tour Future gick på Nybro Golfklubb. Givetvis skönt när det inte är så långt att åka, men tyvärr fick vi ju inte användning av husbilen den här gången.

Fast visst kunde vi ha tagit husbilen dit trots att det är nära. Faktiskt så ångrade vi oss lite när vi kom dit på lördagen för inspel och såg att det var flera känningar där som bodde över. Vi behöver ju träna mer på husbilslivet egentligen, ha ha…

Vi skjutsade dit Domino och kompisen Jesper som ville spela in trots att de har spelat Nybrobanan många gånger. Då passade Glen och jag också på att spela en runda. För er som undrar så är banan i fint skick nu! Greenerna har tagit sig riktigt bra efter den kalla våren. 🙂

Nybro Golfklubb Skandia Tour
Nybro Golfklubb Skandia Tour-tävling
Nybro Golfklubb Skandia Tour-tävling
Skandia Tour Future på Nybro GK

Tävlingsdagen!

Domino hade starttid 08:20 så det blev avfärd från Kalmar 07:00. Vet att det är många som har svårt att få i sig mat så tidigt, men vi är tacksamma att Domino alltid har gillat att äta rejäl frukost. Vi laddade också upp med mackor och frukt att ha i bagen. Att det ibland glöms bort att äta är ju en annan sak… 🙂

Skandia Tour-tävling på Nybro GK
Skandia Tour-tävling på Nybro GK

Domino spelade i en boll med två killar han inte träffat förut, Oscar Axelsson från Möre GK och Rasmus Ragnegård från Hooks GK.

Oscar Axelsson, Domino Möllesand och Rasmus Ragnegård på Nybro GK

Goa och trevliga killar båda två! Rasmus mamma och hans kusin följde också med runt och tittade på killarna. Det är alltid roligt med lite sällskap och att ha någon att snacka med under alla timmar som man går där.

För oss som är publik är det otroligt spännande och underbart att se när ungdomarna slår helt fantastiska slag och lyckas sätta långa och svåra puttar. Men lika nervöst och hjärtskärande är det om de råkar hamna i skogen eller missa en chip. De har så höga förväntningar när det är tävling!

Utslag på hål 1 Nybro Golfklubb
Domino hade nog extra höga förväntningar på sig själv just den här tävlingen. På inspelet gick det nämligen riktigt bra och han slutade på +3. Men alla vet ju att tävling är något helt annat. Man är oftast inte lika avslappnad och det händer gärna lite konstiga grejer. Ibland är det tekniken, ibland beror det på att man fattar dåliga beslut och ibland hittar man ingen orsak.

De senaste veckorna har han haft det lite struligt med svingen och inte alls känt sig bekväm med drivern. Men efter lite extra hjälp av tränaren kl. 07:15 i fredags innan skolan, så ordnade det faktiskt till sig. Nu var det mest puttarna som ställde till det! Vet inte om det var längdkänslan eller siktet det var fel på, men det var alldeles för många puttar som antingen var för långt ifrån eller smet förbi så där retligt nära. Klart att det är frustrerande…

Skandia Tour Future på Nybro GK

Under första tävlingsvarvet gick han på +9 och på det låg han på delad 17:e plats. De sista 18 hålen hoppades han förstås på en bättre score men då blev det +11. Han slutade därmed på delad 25:e plats av 54 spelare. Den här gången motsvarade rundorna 32 och 30 poäng.

Jag som är ”den tjatiga mamman” som alltid försöker hitta positiva saker att peppa honom med tycker förstås det är mer än godkänt! Han är säkert supertrött på att höra mig säga : ”Du har ju högre handicap än många av de andra och du är yngre än många också! Och så är det faktiskt bara andra säsongen du tävlar!” 🙂

Huvudsaken är ju ändå att han tycker det är kul och det gör han. Han längtar till nästa tävling och som tur är så gör vi föräldrar det också!