Nu är det lite pirrigt! För det är med skräckblandad förtjusning jag ska ställa upp i KM, klubbmästerskapet, på Kalmar GK i morgon lördag.

Det är inte alls första gången jag är med, men ändå brukar det kännas lite som om att jag inte riktigt har där att göra. Flera av gångerna har jag ställt upp eftersom det brukar vara ganska så få tjejer med. Det ska ju vara minst fyra stycken för att det ska bli en damklass.

Men nu ställer jag mest upp för att det är så himla roligt. Det är ju lite speciellt att spela 36 hål från blå tee. Vi börjar med 18 hål på Gamla Banan och efter lunch väntar Nya Banan. Särskilt Gamla Banan brukar kännas väldigt lång från backtee för mig. Men det är ju kul med utmaningar!

Caroline Möllesand och Emelie Warme KM 2016Emelie Warme och jag under finalvarvet på 2016 års KM.

I år är vi faktiskt hela åtta damer som är med och spelar, medan vi förra året bara var fyra. Då spelade jag överraskande bra de två första varven och hade faktiskt ledningen med två slag. Men till sist, efter ett spännande finalvarv dagen efter, blev det Emelie Warme som välförtjänt blev klubbmästare 2016 – med sex slags marginal. Det var hon verkligen värd!

Nu ser jag mest fram emot en lång och rolig golfdag. Extra kul är det att jag åter igen får ha Ulle som caddie! Förra året drog hon vagnen och försökte peppa mig på bästa sätt under alla 54 hål. Och då kände vi faktiskt inte ens varandra! Så himla snällt va? Nu känner vi ju varandra lite bättre efter att bland annat ha rest ihop till Mallorca i våras. Vi får väl se om det är en fördel eller nackdel! 🙂 Ha ha…

Ulle, Caroline och HeleneBild från förra året: Min caddie Ulle, jag och Helene som var min medspelare första dagen.

För att jag inte ska låta alldeles för mesig (det där med att ha roligt…) så är mitt mål ändå att försöka hamna bland de 32 bästa i morgon, för i så fall klarar man cuten och får spela de avslutande 18 hålen på Gamla Banan på söndag. Ska alltså göra mitt bästa!

Men om jag ska komma med något tips så tror jag att det blir Maria Brunzell som blir årets klubbmästare bland damerna. Jag återkommer förstås med ett litet ”referat” när jag återhämtat mig från helgens spektakel. Trevlig helg alla bloggläsare! 🙂