Jaha, här sitter jag med en ond handled och skriver pekfingervals med vänster hand… Lite knepigt!

Skulle ju egentligen blogga om helgens KM men jag måste vila handleden idag. Det funkar helt enkelt inte att behandla bilder och skriva långt inlägg.

Ska försöka fatta mig kort… 🙂 Började få ont i höger handled redan i november förra året. Somliga dagar känner jag ingenting medan jag ibland har jätteont och knappt kan lyfta saker med höger hand. Har ju tänkt och hoppats att det nog går över av sig självt…

Men förra veckan ringde jag och bokade tid hos husläkaren för att få veta vad det är och om det finns något annat än värktabletter som kan hjälpa.

Nu tänker du nog att jag har spelat för mycket golf? Ha ha, det kan man ju lätt tro. Men under det här halvåret har jag kommit fram till att det blir värst när jag har suttit länge vid datorn och jobbat. Det känns som om det är sidorörelser med musen som framkallar det onda. Att skriva texter på mobilen verkar också förvärra det hela.

I vintras när jag började få ont så spelade jag ju knappt någon golf. Och nu när jag spelar golf så gör det konstigt nog inte heller speciellt ont i handleden.

Vad sade läkaren idag då?
Jo, han tryckte och klämde och frågade på vilka punkter det gjorde ont och så ritade han med en penna. Han kom fram till att jag har inflammation i senskidorna på båda sidor.

Så han plockade fram två kortisonsprutor: Tjoff, tjoff! Nej, inte riktigt… Han var väldigt försiktig och det kändes inte ett dugg just då. Sedan lindade han runt ett stort bandage och sade att jag skulle försöka vila handen helt idag. Och ingen golf på minst två dagar.

De Quervains syndrom

Fick också tips om att köpa handledsskydd i någon sportaffär. Så nu är det otympliga bandaget bytt till ett lite smidigare stöd. Tyvärr gör det ganska ont just nu, men det kanske inte är så konstigt eftersom han varit inne med sprutnålen och grejat.

Morbus de Quervain
Tydligen hade inflammationen ett särskilt namn, De Quervains syndrom, så jag fick även med mig ett papper med lite information:

”De Quervains syndrom innebär att det gör ont i handleden på den sidan där tummen sitter. Det gör ont framför allt när du rör på tummen och beror på att du har fått en inflammation i en senskida.
De Quervains syndrom är vanligt och det är framför allt kvinnor som får sjukdomen. Orsaken till inflammationen är inte känd men upprepade, ensidiga rörelser med handen och tummen är troligtvis en av anledningarna.”
(Text från 1177.se)

Så nu hoppas jag att kortisonet verkar på ett bra sätt så att jag kan jobba som vanligt i morgon och även spela lite golf i midsommar. Ha det fint i solen!