Nu ska jag snart åka iväg och vara ”golfmamma”. Det innebär bland annat att jag ska skjutsa Domino och gå caddie – tror jag i alla fall! Idag åker jag till Värnamo där han har varit sedan i söndags. Han är där med Kalmar GK på JSM Klubblag som avgörs där igår och idag.

Det var första gången Domino fick åka med på något liknande. De är sex spelare i laget och det spelades fyra matcher i varje omgång – en foursome och tre singlar. Första dagen fick Domino gå caddie åt Martin båda varven. Bra att få vara med och se och lära, för det är klart att det är nyttigt att få hänga med någon som har lite mer tävlingsrutin.

JSM Klubblag Kalmar GK 2017Kalmar GK:s lag: Martin, Edwin, Maria, Linn, Rasmus, coach Pierre och Domino.

Har inte pratat så mycket med Domino men jag lär väl få höra lite mer i kväll om hur han har haft det. Kalmar GK har redan vunnit sin grupp och i eftermiddag väntar tydligen finalspel om DM-titeln mot segraren i den andra gruppen. Jag hoppas hinna dit för att se lite av det.

Sedan bär det av vidare mot Jönköping ikväll. Domino har nämligen kommit med på sin första JMI-tävling som går där i morgon onsdag. Det är ofta hcp-gräns på de tävlingarna och det har varit svårt för Domino att komma med tidigare.

(Nej, jag kommer inte köra med husbilen dit, det blir personbil och en hotellnatt den här gången! :-))

Han går ut 07:57 i morgon och tävlingen går över 36 hål. Där får man ha caddie så jag antar att mitt uppdrag blir att dra vagnen. Får se om han vill ha några goda råd av mig angående spelet också… Ha ha! Det är inte säkert att han står ut med mig som caddie, det kan vara så att han tycker jag gör bättre nytta någon annanstans. Kanske räcker det om jag är tyst?

Jag tycker förstås det är fantastiskt att få hänga med och tillbringa så mycket tid med honom. Det är ju ingen självklarhet när de blivit 15 år (ja, han fyller nästa vecka!). Men det är klart att ungdomarna inom golfen blir ganska beroende av föräldrarnas engagemang. Det behövs ju framför allt en del planering och skjutsning. Tur att jag har ett ganska flexibelt jobb som jag oftast kan ta med mig!

Ni ska inte inbilla er att det är ”rosenrött och gulligt” mellan oss på golfbanan hela tiden. Tro mig, vi har våra duster! He he…

Hittade några gamla bilder på Domino och mig där det ser ut som om vi trivs ganska bra ihop på banan i alla fall! ❤️

Golfmamma Caroline Möllesand och Domino Möllesand

I morgon kväll vänder vi bilen hemåt mot Kalmar igen. Sedan är det dags för klubbtävlingen Kalmar Junior Trophy på torsdag. Tror att det också är gruppträning för honom på eftermiddagen efter tävlingen.

Golfbana
På fredag packar vi husbilen och drar ner till Ronneby. I helgen är det nämligen dags för tredje omgången av Skandia Tour. Future är den här gången en 2-dagarstävling (36+18 hål) som spelas på lördag och söndag på Ronneby GK.

Vi hörs snart igen!