Nu kommer inläggen inte riktigt i kronologisk ordning här, men vad gör det? Bättre sent än aldrig, eller hur! 🙂 Förra helgen var jag ju med i KM på Kalmar Golfklubb…

Jag ställde upp som en av åtta tjejer och med Ulle som caddie och Marie Kolberg och Maria Brunzell som spelsällskap blev det en spännande lördag med 36 håls spel.

Början blev inte riktigt som jag hade tänkt mig… Eftersom jag känt mig osäker med min hybrid på sistone ville jag inte slå ut med den på första hålet. Du vet… Gamla Banan från blå tee över vattnet. Hmm… hade inte lust att börja med att hooka ner mig i bunkern. Därför valde jag min järnfemma istället. Tyvärr träffade jag den inte bra och bollen tog precis i stenarna på andra sidan vattnet. Ibland studsar bollen framåt och upp på gräset. Men inte idag. Den studsade bakåt och ut i vassen. Attans! Bara att slå en ny boll. Gick därifrån med en trippel och det var ju inte så skön start på tävlingen precis.

KM Kalmar GK 2017

Sen var det ganska blandat spel, slutade första varvet på 89 slag (=34 poäng) och med det låg jag på 6:e plats. Efter lite lunch var det dags för en runda på Nya Banan. Där blev det 88 slag (=28 poäng) och det var ju alldeles för dåligt. Jag var INTE en av de sex tjejer som gick vidare till spel dagen efter.

KM Kalmar GK 2017Ulle – min favoritcaddie, även om hon inte lyckades få mig att prestera lika bra som i förra årets KM. Nästa år gör vi nog tvärtom, jag går caddie åt henne! 🙂
KM Kalmar GK 2017En aning trötta efter att ha gått 36 hål: Maria, Marie, jag och Maries caddie Cicci.

27 hål och Blue Monster på söndagen

Jaha, inget KM-spel på söndagen för mig alltså. Jag hade egentligen min tour Bag Ladies då men det fanns ingen plats kvar till mig eftersom jag hade sagt att jag inte kunde vara med. Därför hängde jag istället med Ulle, Majsan och Åsa ut som hade en tid bokad 07:35. MEN… När jag kom ut till golfklubben vid 07:15 kom ett meddelande om att någon bokat av sig från touren, så nu fanns det visst plats för mig vid 12:55! Ojdå… Tajmingen var rätt bra i all fall, så jag skulle ju hinna spela den första rundan som planerat i alla fall OCH hinna med lunch.

Det var Blue Monster som gällde på Nya Banan = Extra svåra flaggplaceringar. Vi körde bara för skojs skull och var inte med i själva utmaningen. Det var kul och ibland var det väldigt lurigt att få bollen i hål!

Blue Monster Kalmar GK

Blue Monster Kalmar GK

Jag var ärligt talat rätt sliten efter den första rundan, men jag bestämde mig för att hänga på Bag Ladies i alla fall. Jag har nämligen inte kunnat vara med vid något tillfälle tidigare i år, så nu ville jag verkligen spela med dem.

Bag Ladies Blue Monster Kalmar GKLinda, Katarina, Lisa och Elisabet.
Bag Ladies Blue Monster Kalmar GKEva, jag, Anneli och Susanne.

Men oj, så kämpigt det blev… Förutom lite för mycket golf i kroppen så var det hela 27 grader varmt. Jag tycker det är ganska jobbigt med värme i vanliga fall också och efter någon timme kände jag mig helt mosig. Så efter 9 hål tackade jag faktiskt för mig och klev av. På väg tillbaka till klubbhuset hann jag se tjejerna i KM-ledarbollen spela två hål. Sedan stack jag hem, tog en dusch och lade mig i soffan och pustade ut en stund. Sen insåg jag att jag nog faktiskt skulle hinna ut och se de avgörande hålen på KM.

Visst gjorde jag det! När jag kom tillbaka till golfklubben sprang jag ut till hål 17 och kunde följa ledarbollen den sista biten in.

Maria Brunzell KM Kalmar GK 2017
Vinnare i damklassen blev Maria Brunzell – GRATTIS MARIA! Hon var klart bäst under alla tre rundorna. Till vardags pluggar hon och spelar golf för Jacksonville University i Florida men är hemma i Kalmar över sommaren. Så roligt att se henne spela, en annan nivå av golf om man säger så. 🙂

Sammanfattningsvis blev det en riktigt härlig helg – och okej, kanske liiite för mycket golf för mig…

PS. Ifall någon undrar… Det var Charlie Jerner som vann herrklassen i KM. Grattis till honom också! 🙂