Nu är vi på hemmaplan igen efter rundturen på lite olika golfbanor den senaste veckan. Här kommer en sammanfattning av JSM Klubblag, JMI och Skandia Tour Future:

JSM Klubblag i Värnamo

Sonen Domino var med Kalmar Golfklubbs juniorlag för första gången för att se och lära lite. Han gick caddie åt Martin båda dagarna och det verkar som om de trivdes ihop. Kalmar vann sin grupp och gick därmed till final på eftermiddagen dag två. Jag kom fram till Värnamo GK bara någon halvtimme innan det var dags för finalmatchen mot A6.

Jag hade egentligen tänkt titta lite grann på alla matcherna, men Maria som skulle spela singelmatch hade ingen som skulle gå med henne så då passade det bra att jag gick i hennes boll och drog vagnen. Alltid skönt att ha lite sällskap och någon ”på sin sida” att prata med när man spelar match.

Maria Brunzell Kalmar GK JSM Klubblag

Maria hade säkert klarat sig galant utan mig också. Efter att hon drog ifrån i början med en ganska skön ledning jämnade matchen ut sig lite ett tag. Men hon vann till slut på näst sista hålet. Och i bollen efter henne kom Edwin som hade spelat helt fantastiskt mot duktiga Tim Widing. Även den matchen avgjordes till Kalmars fördel och det blev därmed 3-1 i matcher!

Så nu är Kalmar GK vidare till nästa omgång av JSM Klubblag som går på A6 i Jönköping 12-13 augusti. Kalmar GK kan dessutom titulera sig DM-vinnare!

GRATTIS! Det är det här härliga gänget verkligen värda!

Kalmar Golfklubbs juniorlag, JSM Klubblag 2017Martin Berggren, Rasmus Karlsson, Domino Möllesand, Edwin Blomander, kaptenen Pierre Hadevik samt Maria Brunzell och Linn Larsson med det vackra DM-vandringspriset.

JMI i Jönköping

Efter äventyret i Värnamo drog Domino och jag vidare direkt upp till Jönköping. Dagen efter skulle han vara med på sin första JMI-tävling som innebar 36 hål på Jönköpings GK där han aldrig hade spelat förut.

Vi bodde på First Hotel Jönköping som har perfekt läge precis intill E4:an, bara 7-8 minuter från Jönköpings GK. Vi lämnade rummet redan vid 06:30 för att äta frukost innan vi stack iväg till banan. Domino hade starttid kl. 07:57.

Uppvärmning inför JMI-tävlingen
Domino hade turen att hamna i samma boll som goa Philip Frödén som alltid lyckas sprida glädje omkring sig. Han tävlar för Hooks GK och killarna har lärt känna varandra i Smålands Breddelit.
Caroline som caddieJag hade ett riktigt tungt uppdrag – att dra vagnen upp och ner för alla branta backar som finns på Jönköpings GK! Puh, ibland fick pojken faktiskt dra själv i de allra brantaste backarna.

Ja, det blev en ganska tung dag i övrigt för Domino, men det är redan glömt och nu är i alla fall JMI-premiären avklarad.

Skandia Tour Future #3 på Ronneby GK

Efter en dag på hemmaplan då det var spel i klubbtävlingen CA Kalmar Junior Trophy, var det dags att packa väskor och golfklubbor igen och dra iväg med husbilen. Vi åkte till Ronneby Golfklubb i fredags för inspel och fram emot kvällningen var det massor av husbilar och husvagnar på den stora grusplanen intill golfklubben.

Husbilsparkeringen på Ronneby GK

Ni som följer Golf Blogazine på Facebook vet redan att det vankades spaghetti och köttfärssås till kvällsmat efter golfrundan. Bekvämt och gott! 🙂

Caroline i husbilen
Domino och Glen i husbilen
På lördagen var det så dags för tävling. Bara att slänga på sig regnkläder direkt eftersom de hade hotat med en hel del regn. Nu blev det faktiskt inte så himla farligt under tiden de spelade. Det hade kommit en hel del under natten så på några hål var det ganska blött på fairway.

Ronneby GK
Ronneby GK Skandia Tour
Det är klart att det fick droppas en del för tillfälligt vatten, men i övrigt verkade det gå hur bra som helst att spela. Efter första dagens två rundor ledde Kalmar GK:s Edwin Blomander på -1.

Skandia Tour på Ronneby GK
De här killarna – Eric, Truls och Domino – var ganska möra och tyckte det var skönt när de hade tagit sig igenom de första 36 hålen på lördagen:

Eric Hjerm, Truls Andersson och Domino Möllesand

Dag två var det ”bara” 18 hål som skulle spelas. Domino lyckades få lite sovmorgon och hade inte starttid förrän 10:10. Dessutom var det blå himmel och solsken! Härligt…

Skandia Tour Future Ronneby GK
Eftersom Kalmar-Edwin ledde efter första dagen dröjde vi oss kvar och väntade in ledarbollen för att se hur det hade gått. Det hade varit en tajt kamp och det visade sig bli särspel mellan Edwin och Wilhelm Ahlgren från Carlskrona GK. De skulle spela hål 17 och 18 och givetvis följde vi med ut för att se den spännande kampen! På första särspelshålet gjorde båda par men på andra hålet gjorde Wilhelm birdie och Edwin par.

Så Edwin kom på 2:a plats – verkligen en bra prestation och extra roligt eftersom han är en genomsnäll kille som alltid tar sig tid att prata och kolla hur det har gått även för de yngre klubbkamraterna på tävling.

Edwin Blomander Kalmar GKGrattis till 2:a-platsen Edwin!

Efter tävlingen var Domino också nöjd med sin insats under helgen. Det blev en sänkningsrunda och två rundor på hcp. Inte så pjåkigt! 🙂