Igår den 13 juli var det traditionsenligt Victoriagolfen på Ekerum. Jag och Glen spelade i lag ”Energikakan/Mercedes Kalmar” och vilken toppendag och toppenkväll det blev!

Victoriagolfen 2017 på Ekerum
Jag har spelat Victoriagolfen ganska många gånger förut eftersom jag i många år skrev reportage till Victoriatidningen. (här >>)

Jag får ofta frågan om det är mycket ”kändisar” som är med och spelar Victoriagolfen. Jo, visst har det varit en del genom åren – både artister och idrottsstjärnor. Ett år fick jag äran att spela i samma boll som curlingmästaren Anette Norberg. Hon var både trevlig och hade bra bollkänsla.

Anette Norberg på Victoriagolfen

En gång har jag också spelat med Runar Sögaard. Majoriteten av spelarna är dock ”helt vanliga” (eller hur man nu ska uttrycka det. Kändisarna är ju faktiskt vanliga människor de också!) I år var det i alla fall Prins Daniel och Peter ”Foppa” Forsberg som stod för den största stjärnglansen.

Men den stora behållningen för mig från alla åren jag varit med på Victoriagolfen är alla andra trevliga människor jag träffat och lärt känna. Så det blev en hel del kära återseenden igår! 🙂

Spelformen har varierat lite genom åren men de senaste gångerna har det varit 4-mannalag och ”Texas Scramble Drop out”. Den vars boll man väljer efter utslaget får inte slå nästa slag då de andra tre slår. Och den som slagit den boll man väljer efter andra slaget får inte slå tredje, osv. Varje person måste ha fyra utslag och två fördelas fritt.

Här är vårt lag… Jag, Glen, Jeanette och Tomas.

Caroline, Glen, Tomas och Jeanette i lag Energikakan/Mercedes
Bättre väder kunde vi inte ha fått, och banan Långe Erik var i superfint skick!

Victoriagolfen 2017
Men det var puttningen som fick oss på fall i tävlingen. Vi hade 17 birdieputtar men lyckades bara göra fem birdies. Alldeles för lite!

Ekerum Victoriagolfen 2017
Lunchen på terrassen satt riktigt fint efteråt…

Victoriagolfen 2017 på Ekerum
På kvällen var det Strand Hotell i Borgholm som gällde för alla golfare och deras vänner. Där serverades en härlig buffé med massor av öländska delikatesser. Maten har alltid varit supergod när jag har ätit på Strand!

Strands stora terrass badade i sol och det var sååå varmt med riktig sommarkänsla! Jag tog en bild av Monica och Jeanette som satt mittemot mig och i vänstra kanten lite i bakgrunden fastnade även ”Foppa”. 🙂

Monica och Jeanette med Foppa i bakgrunden
Även fina Git var där och förgyllde kvällen! 🙂

Middag på Strand hotell efter Victoriagolfen
Åh, vad jag önskar att vi får många fler sommardagar som den här…

Middag på Strand hotell efter Victoriagolfen
Fin kombination va? Öländsk kroppkaka tillsammans med öländska jordgubbar! 🙂

Jeanette med kroppkaka och jordgubbar
Vinnare i Victoriagolfen blev Borgholms Badhus (som jag tyvärr inte fick på bild). Grattis! Och på andra plats kom känningarna Victor Theandersson, Jerker Petersson, Peter Streijffert och Jörgen Rasmussen i lag Lindbytvätten:

Lag Lindbytvätten kom tvåa
Lite senare var det någon vid bordet intill som kände för att beställa in något extra… Nämligen en 15 liters champagneflaska!!! Crazy! Det blev lite underhållning när vi fick bevittna försöken att öppna den stora och otympliga flaskan men till slut gick det. Inte varje dag de får en sån beställning antar jag.

15 liter champagne
Tack till alla inblandade för en härlig och minnesvärd dag: Mr. Victoriadagen Kay Wiestål, alla på Ekerum, alla på Strand hotell, alla deltagare i Victoriagolfen och mina kära lagkamrater.

I morgon startar Kalmarveckan på Kalmar GK och jag spelar första tävlingen med Marie. Ska bli spännande! Ha det fint nu, så ses vi här en annan dag….