I lördags gick startskottet för Kalmarveckan på Kalmar GK. Det var Golftriathlon med Wellness Studio som sponsor. Kul spelform!

Du undrar kanske vad Golftriathlon är?
• 2-mannalag Poängbogey
• 6 hål bästboll
• 6 hål Greensome
• 6 hål Foursome

Jag var på lag tillsammans med Marie. Det är vi som så gärna spelar Foursome och andra partävlingar ihop när vi får chans.

Wellness Golftriathlon

För dig som inte har koll på termerna:
Bästboll = Man räknar den högsta poängen på varje hål. Om jag t.ex. får 2 poäng och Marie 3 poäng på ett hål får laget räkna 3 poäng.

Greensome = Båda spelarna slår ut, sedan väljer man vilken boll man vill spela vidare på. Därefter slår man vartannat slag.

Foursome = Man slår ut på vartannat hål och slår vartannat slag tills bollen är i hål.

Vi hade en riktigt härlig dag med mestadels bra golf, fint väder (okej, någon regnskur) och bästa sällskapet.

Vi blev ihoplottade med Lotta Redin och Gert Nyström. Vilket succépar på golfbanan! Marie och jag tyckte att vi spelade bra, men Lotta och Gert spelade helt fenomenalt!

Wellness Golftriathlon

Det var underbart att se, särskilt när Gert satte en chip för eagle på hål 9 – vilket jubel! Och på hål 15 var Lotta ca 30 cm från att göra hole in one! 🙂 Vilka glädjespridare!

Resultatet i Golftriathlon

Lotta och Gert gick hela –6 brutto på Nya Banan vilket betydde 48 poäng!!! Solklara vinnare – Grattis!

Marie och jag gick –2 brutto och fick 43 poäng och det räckte gott och väl till 2:a plats! GUTT! (Det var i A-klassen där det var 43 lag med.)

Wellness Golftriathlon

Wellness Studio är en stor gymkedja och de hade roliga happenings ute på banan också. Man fick bland annat utmana duktiga junioren Martin Berggren på ett korthål. Det gällde att komma närmre hål än honom.

Det kostade 20 kronor att utmana honom och då hade man chans att vinna gymkort med tillhörande PT. Alla pengarna som kom in under dagen skänkte Wellness sedan till Kalmars GK:s juniorverksamhet. Så himla generöst, förra året blev det nästan 8.000 kronor!

När vårt gäng kom dit lade han bollen bara någon meter från flaggan och vi andra var chanslösa. Efteråt fick vi höra att han senare hade lyckats göra en HIO, festligt!

På hål 12 som är ett långt par 5-hål fick man köpa en drive av långtslående Oscar Nicolausson. Det gjorde vi förstås. Han bombade iväg våra bollar så att vi bara hade ca 100 meter kvar till green. Vi missade tyvärr eagleputten men lyckades i alla fall göra birdie.

Ibland är golf verkligen extra roligt! Tack alla inblandade… 🙂

Wellness Golftriathlon