I söndags spelade jag DM, distriktsmästerskap, på Nybro GK. Det var flera damklasser som gick där samtidigt. D50 och D60 spelade 18 hål medan D30, där jag var med, spelade 36 hål.

DM 2017 på Nybro Golfklubb

För att det överhuvudtaget ska bli en klass måste det vara minst fyra deltagare. I D30 var vi just fyra spelare. I alla tre klasser var vi totalt 14 spelare. FRÅN HELA SMÅLAND! Visst är det galet lite?

Vi pratade en del om det igår och det fanns lite olika teorier om varför så få ställer upp.
– Det ligger mitt i semestern och folk är upptagna med annat.

– Det har nyligen varit SM och nästa helg är det DM för äkta makar, dvs för många tävlingar flera helger i rad.

– Att det är 36 hål för D30 kanske avskräcker en del.

– En del kanske tror att de inte är tillräckligt ”bra” för att vara med.

Personligen hade jag inga problem med någon av ovanstående anledningar den här gången. Det som får mig att eventuellt avstå är om det ligger för långt bort eller krockar med något annat som jag redan planerat. Att det är 36 hål tycker jag bara är bra. Lite mer utslagsgivande och jag gillar att få två chanser liksom… 🙂

Jag har ställt upp i DM två gånger tidigare. En gång på Ekerum för många år sedan då vi var fyra spelare. Och så en gång på Nybro GK för två år sedan och då var vi hela fem spelare. 🙂 Jag har för mig att det var jättejämnt, men jag hade ändå turen att vinna båda de gångerna.

DM 2017 på Nybro GK

Och priset för att vinna DM är helt FANTASTISKT! Man får nämligen ett ”introduktionskort” som gäller för fritt spel två gånger per bana på de flesta banor i Småland under nästkommande år. Det du! Så håll utkik efter när DM går nästa år och boka in det i kalendern vettja… 🙂

DM 2017 på Nybro GK

Det blev inte tredje gången gillt för mig att vinna DM. Långt ifrån… Trots ganska bra spel på det stora hela ville det sig absolut inte runt omkring och på greenerna. Chippade ofta för kort och puttarna var nära, nära men ville inte trilla i. Tappade massor av slag där. Skit.

Det var helt enkelt min känsla det var fel på för det rullade riktigt bra på greenerna och banan var i fint skick för övrigt också.

Caroline Möllesand på Nybro GK

Överlägsen vinnare i D30 blev Johanna Karlsson som har Nybro som hemmaklubb. Hennes ronder på 76 + 81 var ju betydligt bättre än mina på 87 +91. Grattis Johanna, bra spelat!

DM för D30 på Nybro Golfklubb 2017Hela D30-gänget bestod av Wanja Boij från Tranås, jag från Kalmar, Johanna Karlsson från Nybro och Emelie Högström från Tranås.

Så även om det låter ganska bra att komma tvåa så var det ärligt talat inte så bra. Men jag hade ändå en rolig dag. Hade bästa sällskapet av Wanja Boij från Tranås som jag spelade med för första gången. Skön stämning redan från början och genom hela dagen. Det gör jag gärna om Wanja, och då jäklar ska vi göra birdies! 🙂

Caroline Möllesand och Wanja Boij DM 2017Min spelpartner för dagen, Wanja Boij.

I D50 vann Ylva Z Skännestigh och i D60 var det goa Marianne Axén från Kalmar GK som segrade.

Marianne Axén D60Bravo Marianne Axén – segrare i D60!
Caroline och Annika på Nybro GKDet var ytterligare en Kalmartjej på plats, Annika Persson, som kom 3:a i D50. Vi hann träffas som hastigast i lunchpausen innan jag skulle ut igen…

Tack Nybro GK för fin tävling och trevlig dag!