Andra dagen på vår golfresa till Skottland 2016… Vi skulle spela på North Berwick efter lunch och anmälde oss redan vid 10-tiden hos den trevliga mannen i klubbhuset. Vi ville testa och se om vi kunde komma ut tidigare.

Det här var nämligen sista dagen för British Open och vi ville ju gärna se Stenson ta hem den där historiska segern. Men det var tyvärr fullbokat hela förmiddagen, så det var bara att vänta. Under tiden fick vi en guidad tur av det anrika klubbhuset och skotten avslöjade också att han hade satsat pengar på Stenson. 🙂

Vi hade så gott om tid att vi även hann åka bort till rangen som låg en bra bit därifrån. Vi fick vägbeskrivning, körde ca 5 km och parkerade i slutet av en återvändsgata. Därifrån promenerade vi längs en liten stig för att komma till rangen och övningsområdet som vi hade helt för oss själva.

North Berwick Driving Range
North Berwick Driving Range

Bra ställe att träna linksslag på – rakt in i motvinden!

North Berwick Driving Range

North Berwick Driving Range

När vi skulle åka tillbaka till golfbanan testade jag att köra i vänstertrafik för första gången någonsin.

Caroline kör vänstertrafik

Bilen hade manuell växellåda och det medförde ju lite extra hjärngympa. Jag tyckte körningen gick jättebra men han som satt bredvid tyckte att vi låg lite för nära mittlinjen. Onödig kritik kan jag tycka. Tror inte han hade uppskattat ifall vi hade kört i diket! 🙂

Efter en god lunch i klubbhuset och lite uppvärmning på övningsgreenen var det äntligen dags…

North Berwick Golf Club

North Berwick Golf Club

Vi spelade med ännu ett amerikanskt par. De hade caddies och därför blev det tyvärr så att vi inte pratade särskilt mycket med dem. Alla hade ju liksom fullt upp med sitt eget spel. Vi kämpade hårt för att hålla koll på våra bollar så att de höll sig i spel.

North Berwick Golf Club
NorthBerwickGolf Club
North Berwick Golf Club

Mot slutet av rundan var deras caddies så generösa att de gav även mig och Glen lite tips om spellinjer och vilka hinder man skulle undvika. Det där hade tyvärr motsatt effekt för mig.

Berättade caddien att jag skulle hålla vänster för att undvika greenbunkern till höger så kan du räkna ut var jag hamnade. Det hände ett flertal gånger så till slut försökte jag hålla mig på avstånd för att undvika instruktioner. 🙂

Golfresa till Skottland
NorthBerwickGolf Club

Vi fick en härlig runda i typistkt Skottlandsväder – snålblåst och duggregn – men vi njöt av varje sekund på North Berwick Golf Club.

NorthBerwickGolf Club

Efteråt skyndade vi oss tillbaka till hotellet där vi klämde oss ner i en soffa i baren för att se de sista hålen av the Open på tv. De andra som satt där fattade rätt snart att vi var svenskar. 🙂 Så kul att Stenson vann!

Nästa dag var det utcheckning från hotellet i North Berwick och dags att bege oss mot nästa anhalt på resan… Fortsättning följer!

Vill du läsa första delen av Skottlandsresan? Klicka här:
Golfresa till Skottland 2016 – Del 1 – Gullain No. 1