Golfspel och tävling på Gränna GK!

Jag vet… Har inte varit så mycket på nätet den senaste tiden. Jag ser att det ändå kommer både nya och trogna besökare hit till min golfblogg varje dag. Tack för att ni härdar ut även när det råkar bli långt mellan inläggen!

Så… vad har hänt?
Jag hade inbrottsförsök i min bil där gärningsmannen som krossat rutan satt gömd bakom bilen när jag kom tillbaka. Läskig upplevelse…

Inbrottsförsök i bilen

Det var två dagar innan vi skulle åka på semester och plötsligt blev jag lite nojig och obekväm med att lägga ut att vi var bortresta. Därför var det tyst både på Facebook och här på bloggen.

Vi har i all fall varit en vecka i Skottland och spelat golf – det var helt underbart! Domino var där på golfläger precis som förra sommaren. Under tiden var Glen och jag några nätter i Troon på västkusten och några nätter i St Andrews.

Caroline och Glen på KingsbarnsHär är Glen och jag på Kingsbarns – en helt otroligt fin bana!

Efter Skottland var vi hemma några dagar innan vi packade om för att åka med husbilen till Gränna Golfklubb. Domino spelade Skandia Tour Future lördag (36 hål) och söndag (18 hål).

Ställplats för husbil på Gränna GKFin ställplats för husbilen på Gränna GK:s parkering.

I fredags när vi kom till Gränna GK spelade Domino in med Jesper medan jag och Glen gick i en annan boll med två trevliga hemmaspelare. Vilken fin och rolig bana Gränna är! Som vanligt kan mitt positiva omdöme bero på att jag spelade bra. En sänkning för andra dagen i rad! 🙂

Golf på Gränna GK
Golf på Gränna GK150-pinnarna ser förstås ut som polkagrisar på Gränna GK!

Golf på Gränna GK

På tal om sänkning… Dominos kompis Jesper gjorde en galet bra runda på inspelet! Han gick -4 och fick 46 poäng!!! Vilken lycka! 🙂

Dag 1 – Skandia Tour Gränna

Första 18 hålen: Domino chockade oss lite genom att gå +1 de första 18 hålen. Ett över par var alltså 73 slag.

Sista 18 hålen: Han fortsatte stabilt och han kunde faktiskt ha satt många fler puttar. Nu blev resultatet +2. Därmed låg han på delad 8:e plats av 53 spelare inför sista dagen.

Skandia Tour på Gränna GK

Dag 2 – Skandia Tour Gränna

Puttningen funkade tyvärr inte så bra idag. Frustrerande! Och på sista hålet slog han även en boll i vattnet. Oj, oj… då var det inga glada miner! Resultatet blev +7 och det var han ju inte riktigt nöjd med i jämförelse med gårdagens spel.

Totalt blev det alltså +10 på tre rundor och det räckte till delad 16:e plats. Woho!

Något som var extra skönt är att han som sämst gjorde bogey, inte en enda dubbel alltså. Nu efteråt tycker han förstås att det var en riktigt lyckad helg. Kul att träffa gamla och nya golfkompisar också. 🙂

Istället för att åka hem till Kalmar efter tävlingen körde vi några mil norrut. Vi har nämligen hört så mycket gott om Omberg så när vi ändå var i närheten tänkte vi att vi kunde stanna borta en extra natt.

Så nu har vi haft en lugn och skön kväll här på Ombergs GK med lite kortspel i husbilen. Domino har dessutom varit ute och tränat lite. Jättefin anläggning!

Kvällsträning på Omberg

I morgon blir det golfspel här för oss alla tre och det ser vi förstås fram emot! Godnatt allihop… 🙂

Av |2017-10-03T07:54:33+00:0030 juli, 2017|4 kommentarer

4 Comments

 1. Maria Nilsson 31 juli, 2017 vid 09:18 - Svara

  Härligt, blir så sugen på att komma iväg och spela på andra banor… men just nu i mitt liv får vi prioritera alla våra djur. Men i framtiden då äger vi med en husbil och åker på turné 👍🏻. Synd att mina töser inte blev golfnördar som sin mor 😂😂
  Kram kram till er o grattis till sänkningen 👍🏻

  • Caroline 31 juli, 2017 vid 10:16 - Svara

   Ja, men det får ni ha och se fram emot när döttrarna och djuren är utflugna! 😃👍🏼Tack för grattiset! 😊

 2. Rickard 31 juli, 2017 vid 13:26 - Svara

  Omberg är en fantastisk anläggning! Har varit där två helger i vår… Maten fick bra många plus dessutom!

  • Caroline 31 juli, 2017 vid 18:21 - Svara

   Åh, så fin banan var! 👍🏼 Åt lunchbuffén efteråt och den var bra också. 😃

Lämna en kommentar